Forbruger Mærket

De Bedste Kokkeknive til hjemmekøkkenet

 • Hjem
 • Blog
 • De Bedste Kokkeknive til hjemmekøkkenet
De Bedste Kokkeknive til hjemmekøkkenet

Ligegyldigt om du er michelinkok eller hjemmekok, er det vigtigt at have det rigtige udstyr. En af de mest essentielle dele til dit køkken bør være et knivsæt af god kvalitet. Selvom det ikke er alle, som går ud at køber hele knivsættet på en gang, så kan alle starte deres knivsæt i dag, med den vigtigste kniv, nemlig kokkekniven, som kan løse de fleste opgaver, som du skulle støde på i dit køkken.

I denne artikel vil Forbruger Mærket opstille og anmelde en liste over de bedste kokkeknive, der er tilgængelige i 2022. Når du har læst denne artikel, ønsker vi, at du kan danne dig et overblik over, hvilken kokkekniv der bedst passer dit behov.

 

De bedste Køkkenknive – Hurtig oversigt

De bedste Køkkenknive – Anmeldelser

1. Santoku kokkekniv
2. Kokkekniv 24cm
3. Classic Gyuto kokkekniv
4. Wüsthof Classic V1 20 cm

 

1. Santoku kokkekniv

Santoku Kokkekniv

Nourmet-logo Santoku Kokkekniv 699 kr. Læs mere her

Santoku kokkekniv fra Nourmet

Du vil gerne starte din knivsamling, men ved ikke hvor du skal begynde, eller hvor du får mest til pengene. Du vil gerne have en kniv, der både kan snitte grøntsager til perfektion, ordne kødet og skære fisken til præcision. Der er kun en kniv, som er lavet til at gøre præcis disse opgaver, nemlig Santokukniven. 

Anbefalet af michelin kok

Når Michelinkokken Kasper Cudi har fuld gang i køkkenet hos Black Sheep Gourmet, er en kniv ikke nok. “For at opnå den perfekte høj gastronomiske oplevelse, som jeg vil give mine kunder, udnytter jeg et komplet knivsæt, og bruger styrkerne fra hver kniv. Men dette er overhovedet ikke nødvendigt for hjemmekokken. Når jeg er hjemme, er en af mine yndlings knive Santoku kniven, da den kan bruges til næsten alle opgaver, også skal man kun vaske en kniv op.” – Kasper Cudi fra Black Sheep Gourmet

Hvor stammer Santoku fra?

Santoku kommer fra japansk, og betyder direkte oversat tre dyder. Det er altså præcis den multifunktionalitet, man får med denne kniv. Man kan ligepludselig ordne alle opgaver i køkkenet med en kniv. Dette gør Santokukniven til den ideelle kniv, til at starte samlingen med de lidt mere eksklusive knive, som du kan bruge mange år i dit køkken:

 • Kan bruges til kød
 • Virker godt til grøntsager
 • Ideelt til fisk

Andre fordele ved Nourmet

Hos Nourmet er der en masse forskellige fordele at hente. Du kan finde alt fra guides omkring opbevaring af knive til opskrifter på dine yndlings madretter. De tilbyder også en masse forskelligt tilbehør til deres knive. Udover det tilbyder Nourmet:

 • Fri fragt ved køb over 499,-
 • 5 års produktgaranti
 • 60 dages returret
 • Dansk kundeservice alle ugens dage

Forbrugermærkets vurderinger

Santoku kokkekniven fra Nourmet er den perfekte kniv til at starte din knivsamling, grundet at den kan bruges til så meget forskelligt. Generelt har Nourmet opbygget et univers for hjemmekokken og en mulighed for at alle kan få en god kniv til deres hjemmekøkken. Man skal dog være opmærksom på, at prisen er højere, da det er kvalitetsknive. Udover det, så kan de være lidt tunge at holde ved. 

Fordele

 • 67 lags damaskusstål
 • 5 års produktgaranti
 • Perfekt til hjemmekokken

Ulemper

 • Kan være lidt tung at holde ved

 

2. Kokkekniv 24cm fra Nourmet.dk

Nourmet Kokkekniv 24cm

Nourmet-logo Kokkekniv 24cm 999 kr. Læs mere her

Hvis du har startet dit knivsæt eller er i gang med at starte det, så er der mange knive at forholde sig til. Kokkekniven er en af de vigtigste knive i knivsættet. Den kan nemlig bruges til mange forskellige opgaver i et køkken. 

Kraft og holdbarhed

Med en kokkekniv på 24cm fra Nourmet får du en kniv, som både er kraftfuld og holdbar. Dette skyldes, det store knivblad på 24cm og at kniven er lavet af 67 lags damaskusstål, som giver den en holdbarhed af japansk kvalitet. 

Design og hårdhed

Hvis du vil have en unik kniv, som er langt over niveau for en gængse europæiske knive, så skal du ikke længere end kokkekniven fra Nourmet, for udover at den smedningsmetode giver et holdbart blad, så gør det også, at ingen knive er ens. Og med dens hårdhed på 59-61 HRC, er den med sin japanske kvalitet langt over de 50-55 HRC, som en gennemsnitlig europæsisk kniv er. 

Andre fordele ved Nourmet

Hos Nourmet er der en masse forskellige fordele at hente. Du kan finde alt fra guides omkring opbevaring af knive til opskrifter på dine yndlings madretter. De tilbyder også en masse forskelligt tilbehør til deres knive. Udover det tilbyder Nourmet:

 • Fri fragt ved køb over 499,-
 • 5 års produktgaranti
 • 60 dages returret
 • Dansk kundeservice alle hverdage

Forbrugermærket vurderinger

Med en kokkekniv 24cm fra Nourmet får du en kniv, som kan holde for livet, og som har et enestående design. Dens store blad og skarpe klinge giver mulighed for at lave både de små og store opgaver. Generelt har Nourmet opbygget et univers for hjemmekokken og en mulighed for at alle kan få en god kniv til deres hjemmekøkken. Man skal dog være opmærksom på, at prisen er højere, da det er kvalitetsknive. Udover det, så skal man holde godt fast, da den ellers kan være svær at håndtere.

Fordele

 • Høj HRC-score på 59-61
 • Dansk kundeservice
 • Perfekt til hjemmekokken

Ulemper

 • En stor kokkekniv at håndtere

3. Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm. fra Cusine Lab

Cuisine Lab Logo Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm 799 kr. Læs mere her

Alle har brug for en solid kokkekniv. Det er det vigtigste værktøj, som du har i dit hjemmekøkken. Det kan bruges fra alt til grøntsager til udskæringer af kød. Derfor er det pengene værd, at købe en kokkekniv, som er af højt niveau.

Køkkenets fundament

Alt i alt får du en rigtig god og holdbar kniv, som du uden tvivl vil få rigtig meget glæde af i dit køkken. Kokkekniven er i mange køkkener fundamentet og den kniv, der løser langt de fleste opgaver – og derfor mener vi også, det er vigtigt at have en ordentlig én af slagsen.

Ergonomisk design

Skæftet på kokkekniven er lavet af smukt, sort olieret pakkatræ. Pakkatræ kaldes også asiatisk birk og det har en stor holdbarhed og står imod vand og brugsslitage – og det er desuden utroligt lækkert at holde ved, selv i længere tid ad gangen.

Knivens skaft er designet efter anbefalinger fra nogle af de dygtigste kokke i Danmark og med en længde på 13 centimeter, har den en god balance mellem komfort og funktionalitet. Balancepunktet er perfekt og den ergonomiske form gør, at man uden problemer kan bruge kniven til selv de største og mest tidskrævende opgaver.

Forbrugermærkets vurderinger

Kokkekniven Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm. fra Cusine Lab er af høj kvalitet til en god pris. Den er lavet i et ergonomisk design, som gør den rar at holde ved og bruge i længere tid af gangen. Dog er det en kniv, som ikke er opvaskemaskineegnet og kan være sværere at slibe grundet at det er damaskus stål.

Fordele

 • Moderat HRC-score på 56
 • 15° knivsæg
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Svær at slibe

 

4. Wüsthof Classic V1 20 cm – God kokkekniv til prisen

 

KitchenOne Logo Wüsthof Classic V1 20 cm 666 kr. Læs mere her

Hvis du mangler en kokkekniv til en god pris, så er kniven Classic V1 20cm Wüsthof. Den er lavet til kokken, som gerne vil have noget lækkert grej, men ikke har et større budget til at starte sit knivsæt.

Mange gode features

Kniven Classic V1 20cm Wüsthof er spækket med gode features, som er vigtigt for enhver hjemmekok.

 • Lavet i rustfrit stål
 • Vægt på 578g
 • Hårdhedsscore på 58 HRC
 • Simpelt design

Funktionel

En kokkekniv er måske det mest essentielle værktøj at have i sit hjemmekøkken. Med en kokkekniv på 20cm kan du klare de fleste opgaver i dit køkken. Du skal dog være opmærksom på at kniven er lavet med et plast håndtag, som ikke giver den bedste følelse i hånden sammenlignet med et træhåndtag. Dog giver dens lette vægt snilde og mulighed for at manøvre kniven til hvor du vil.

Forbrugermærkets vurderinger

Med en kokkekniv Classic V1 20cm fra Wüsthof får du en kniv, som har et simpelt design og et skarpt rustfrit blad. Dens store blad og skarpe klinge giver mulighed for at lave både de små og store opgaver. Man skal dog være opmærksom på, at kniven har et plasthåndtag og kan kræve mere slibning end andre mere premium knive.

Fordele

 • God HRC-score på 58
 • Simpelt design
 • Nem at håndtere

Ulemper

 • Kræver meget slibning

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *